Menu
Dire Straits Experience
wo 08 nov 2023
Dire Straits Experience
Former Dire Straits member Chris White and six world class musicians

Voor de enorme schare trouwe fans leek het het einde van de wereld toen The Dire Straits in 1995 hun optredens staakten. Maar dankzij diezelfde bevlogen liefhebbers is de muziek van de razend populaire rockformatie meer levend dan ooit tevoren. De roep om songs uit het muzikaal universum dat The Dire Straits nalieten, is onverminderd groot, ook bij jongere generaties en aan die roep geeft The Dire Straits Experience gehoor.

The Dire Straits Experience weet de ongeëvenaarde muzikale klasse van The Dire Straits op uiterst authentieke manier te laten herleven. Zo meent Chris White dat bandlid Terence Reis de enige is die de vocale en instrumentale kwaliteiten van oud-Straits voorman Mark Knopfler kan evenaren. Dan ligt de lat hoog.
De leden van The Dire Straits Experience hebben formidabele muzikale trackrecords en werkten samen met grote namen als Paul McCartney, Eric Clapton, David Bowie, Mick Jagger, Tina Turner en Mike Oldfield.

De zeven door de wol geverfde muzikanten blazen legendarische songs als Sultans Of Swing, Money For Nothing en Private Investigations nieuw leven in en nemen daarnaast ook een aantal albumtracks en deep cuts op in een magische setlist!

Dit concert is een samenwerking tussen Wilminktheater & Muziekcentrum Enschede en Metropool.


In de media
“Vanaf de eerste noot die zijn lippen verlaat, vanaf de eerste streel van zijn vingers over de gitaarsnaren, weet je dat hij het onmogelijke doet. Terence Reis brengt de Dire Straits helemaal terug.” Cultuurselect
“Ondertussen was wel duidelijk dat dit een avond zou worden waarop er met de precisie van een Zwitsers uurwerk, met voelbaar speelplezier, intens en virtuoos gemusiceerd zou worden (…) The Dire Straits Experience staat als een huis.“ Rootstime

wo 08 nov 2023
Dire Straits Experience
Former Dire Straits member Chris White and six world class musicians

Gerelateerde events