Menu
17
za nov

Douwe Bob

17
za nov
Douwe Bob

Check hier de nieuwe single 'Shine', van Douwe Bob:Douwe Bob kan niet wachten om komend najaar met zijn bandleden in het busje te stappen om zijn nieuwe sound te laten horen in de mooiste zalen van Nederland. Op zijn vijfentwintigste is hij een household name in de Nederlandse popcultuur. Eurovisie Songfestival, Beste Singer-songwriter, elke clubtour uitverkocht, we kunnen nog wel even doorgaan. Maar Douwe Bob is er eenvoudigweg de persoon niet naar om op zijn lauweren te rusten. Rusten is niks voor deze wandelende collectie tegenstellingen. Daarvoor is Douwe Bob teveel lefgozer, cocktailshaker, womanizer, bohemien, romanticus, melancholicus, feestbeest, dichter, rock-‘nroller, charmeur, nachtbraker, pokeraar, stijlicoon, stadsjongen én natuurmens .. en dat allemaal verenigd in een persoon.

Alleen in zijn muziek, als zanger, muzikant en liedschrijver, was hij drie bejubelde albums lang opmerkelijk stijlvast. Maar ook dat gaat veranderen, de blik moet verruimd, de horizon verbreed. Een nieuwe sound dus. Vergelijk Douwe Bob gerust met een slang die zijn huid verwisselt voor een nieuwe. Wees niet bang: de tattoos blijven en ook zijn onvolprezen band, waarmee hij al zes jaar op pad is. Hadden zij in 2017 op hun akoestische Heartstrings Tour nog acht strijkers mee, voor deze The Shape I’m In Tour hebben ze alvast een extra batterij synthesizers in de bus geladen.

Steekwoorden van Douwe Bob nieuwe stijl: fris, open, stoerder, minder rootsy, dansbaarder, steviger en met synthesizers dus. Met de blik vooruit, niet meer louter terug naar het verleden. Douwe Bob maakt zich langzaam los van de muziek waarmee hij opgroeide: Westcoast, sixties, country en hippie. Hij reist verder. En dat wil hij laten horen. Zoals gezegd: hij kan niet wachten. Douwe Bob hongert ernaar zijn nieuwe geluid en inzichten te delen met het publiek. ‘Optreden is mijn lifeline, want ik heb die wisselwerking met het publiek echt nodig. Ik heb ook het gevoel dat ik het aan mezelf en aan mijn publiek verplicht ben om me verder te ontwikkelen, te vernieuwen. Daar zit ik nu middenin, ik ben er erg enthousiast over en tijdens deze tour gaan we dat samen vieren.’

Wij ook maar we hopen ook wel een beetje op ouder werk van Douwe en zijn band, zoals hieronder. Het wordt hoe dan ook een geweldige avond!

17
za nov
Douwe Bob

€22,00(vvk)

Avondkassa € 25,00

(Alle prijzen zijn inclusief servicekosten.)

Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!