Menu
Dudley Taft
zo 23 apr 2023
Dudley Taft
Metropool presents @ de Cactus

De stamboom van Dudley Taft bevat namen van Amerikaanse senatoren, gouverneurs en zelfs een Amerikaanse president. Dat Dudley Jr. koos voor een hele andere weg pleit voor de gitarist. In plaats van voor een politieke carrière te gaan, richt Dudley zijn eerste band op samen met gitarist Trey Anastasio (Phish, Grateful Dead) terwijl hij nog op de middelbare school zat. Vanuit Washington DC verhuist hij naar Seattle waar hij onvermijdelijk wordt geïnspireerd door grunge. Dudley haalt het tot de Amerikaanse hitlijsten als gitarist in Sweet Water en Second Comming. Hij toerde met bands als Alice in Chains, Monster Magnet, Lenny Kravitz en andere grootheden.

Sinds een aantal jaren heeft Dudley zich helemaal gericht op bluesmuziek. Inspiratie vond hij bij T-Bone Walker, Albert en Freddie King, Buddy Guy, Stevie Ray Vaughan en de King of the Surf Gitaar, Dick Dale en de voor iedere gitarist welhaast onvermijdelijke Jimi Hendrix. De 56-jarige gitarist en vocalist heeft zijn eigen, individuele stijl ontwikkeld uit deze melange van verschillende invloeden.

Deze geweldig veelzijdige gitarist die als kers op de taart ook nog eens gezegend is met een soulvolle stem is op 23 april in Hengelo!

zo 23 apr 2023
Dudley Taft
Metropool presents @ de Cactus

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!