Menu
Dylan Leblanc
wo 04 sep 2024
Dylan Leblanc
Een Amerikaanse singer-songwriter met een nomadische geest

De Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc begeeft zich graag op het randje, of zoals hij het zelf noemt: ‘dancing on a razor’. Als een zwervende ziel werd hij als klein jongetje heen en weer geslingerd tussen Alabama, Louisiana en Texas. Het is die nomadische geest die hem naar een leven als rondreizende muzikant heeft geleid. En dat leven brengt hem dan weer op woensdag 4 september naar Metropool in Enschede.

Afgelopen oktober bracht LeBlanc zijn nieuwste album Coyote uit. De artiest zegt dat hij zich altijd al heeft kunnen identificeren met het sluwe dier. Net als een coyote weet LeBlanc wanneer hij zijn instincten moet vertrouwen, vooral op muzikaal gebied. Al op twintigjarige leeftijd bracht hij zijn eerste album uit. Of moeten we zeggen ‘pas’? De singer-songwriter begon namelijk al met schrijven en componeren toen hij elf jaar was. Geïnspireerd werd hij door zijn vader James LeBlanc, een geliefd muzikant uit Muscle Shoals, Alabama.

‘Coyote’ is LeBlanc’s eerste zelfgeproduceerde album. Op het project heeft hij de hulp ingeschakeld van zeker niet de minsten. Zo werkt hij samen met drummer Fred Eltringham (Ringo Starr, Sheryl Crow), pianist Jim ‘Moose’ Brown (Bob Seger) en bassist Seth Kaufman (Lana Del Rey). Het resultaat is zowel uitbundig als ingetogen.


wo 04 sep 2024
Dylan Leblanc
Een Amerikaanse singer-songwriter met een nomadische geest

€22,50(vvk)

Avondkassa € 25,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!