Menu
wo 13 nov 2019
Everlast
Frontman van House Of Pain brengt een mix van hiphop, blues en rock met DJ en liveband

Nieuwe video!
Smokin and Drinkin is afkomstig van Everlasts nieuwe album 'Whitey Ford's House Of Pain' en deze track komt natuurlijk voorbij vanavond als Everlast met zijn band in Enschede staat. Dan ook meer solowerk en natuurlijk de hits van House Of Pain!De Amerikaanse singer-songwriter-rapper legende Everlast draait ondertussen al een jaartje of 30 mee, maar blijft nieuwe dingen uitproberen en toffe platen maken. Het begint allemaal in de jaren ’90. Zijn eerste album komt uit op het label van Ice-T en niet veel later scoort hij als frontman van de rapformatie House Of Pain een knoeperd van een wereldhit met ‘Jump Around’.

Whitey Ford Sings The Blues

Als House of Pain kort na het grote succes uit elkaar valt grijpt Everlast naar zijn gitaar een schrijft hij ‘Whitey Ford Sings The Blues’, het album dat zijn solodoorbraak wordt. Hierop smeedt hij hiphop, rock, blues en folk om tot een mix die zó goed werkt dat het album meerdere keren platinum gaat. Van deze plaat komt ook de hit-single ‘What It’s Like’, één van de beste voorbeelden van hoe de gouden combinatie van genres uitkomt op soort bluesy hiphop waar ook voor rockliefhebbers wat te halen valt.

Whitey Ford's House Of Pain

Ondertussen staat de teller op 7 solo-albums. Zijn meest recente solo-album heet ‘Whitey Ford’s House of Pain’. Hierop horen we eigenlijk alles wat Everlast de laatste 30 jaar goed heeft gedaan. Of het nou een rauwe hiphop track is met zijn typische, zware rap-stem, of dat het meer geëntt is op gitaar en het de bluesy kant op gaat, Everlast blijft een verrassende mix van stijlen brengen.

Deze tour

Enkele jaren geleden tourde hij nog met een volledig akoestische set, maar deze tour is hij terug zoals we het gewend zijn; met een DJ en live-band. Verwacht dus veel Everlast bangers en natuurlijk ook klassiekers van House Of Pain zoals Jump Around!

wo 13 nov 2019
Everlast
Frontman van House Of Pain brengt een mix van hiphop, blues en rock met DJ en liveband

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!