Menu
Jazzrock Café - Chazzy Green with Ryan & his flavors of music
zo 12 mei 2024
Jazzrock Café - Chazzy Green with Ryan & his flavors of music
Een gezellige matinee met een altijd een aansprekende jazz / fusion act van hoge kwaliteit

Geboren en getogen in Detroit kwam saxofonist Chazzy Green al op jonge leeftijd in aanraking met de Motown Scene. Gemotiveerd door het muzikale bloed dat door zijn aderen stroomde (Lester Bowie en Joseph Bowie zijn familieleden) trok Chazzy naar muzikale invloeden zoals Sonny Stitt, Cannonball Adderley en Eddie Harris, maar ook Earth Wind and Fire, Kool and The Gang, the Ohio Players en Jimi Hendrix.
 
Chazzy scoorde met zijn band Nature’s Divine in 1979 de hit "I Just Can’t Control Myself" en vertrok daarna naar het muziek mekka van Los Angeles. Bij aankomst nam Ray Parker Jr. hem onder zijn hoede en leerde hij Chazzy de muzikale kneepjes van de "L.A." stijl. In samenwerking met Parker droeg Chazzy in 1982 bij aan de Gouden hit "The Other Woman" en in 1984 aan de Platinum hit "Ghostbusters".
 
Door de jaren heen werd Chazzy steeds populairder en behaalde hij in 1994 met Montell Jordan de hit "This Is How We Do It" (Platinum), in 1988 met DJ Quik's "Rhythm-al-ism" (Goud) en met Macy Gray in 1999 "On How Life Is" (Multi-platina). Chazzy toerde met The Brand New Heavies, Tracie Spencer, Caron Wheeler, DJ Quik, WAR, Johnny 'Guitar' Watson, Cameo, War en de legendarische Bobby Womack. Nog altijd toert hij met The Brothers Johnson, Ray Parker Jr. en Raydio en zijn eigen band Chazzy Green & The Greenbacks. Met zijn laatste album (2021) “Let’s Go Home” behaalde hij de 8e plek  in de Smooth Jazz Charts.

Chazzy Green, de eerste leraar van de beroemde saxofonist James Carter, is een dynamische, soulvolle entertainer die altijd zijn publiek weet mee te krijgen. Hij is één van die zeldzame performers die één wordt met zijn instrument en volledig eigenaar is van het podium in Detroit style. Op 12 mei is Chazzy Green te zien tijdens het Jazzrock Café in Hengelo!


zo 12 mei 2024
Jazzrock Café - Chazzy Green with Ryan & his flavors of music
Een gezellige matinee met een altijd een aansprekende jazz / fusion act van hoge kwaliteit

€7,50(vvk)

Avondkassa € 10,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!