Menu
Jazzrock Café: Tico Pierhagen
zo 28 apr 2024
Jazzrock Café: Tico Pierhagen
Een gezellige matinee met een altijd een aansprekende jazz / fusion act van hoge kwaliteit


Tico Pierhagen, geboren in Colombia en opgegroeid in Nederland, is een gepassioneerde componist en pianist met een eclectische muzikale smaak. Zijn muzikale reis begon op het conservatorium, waar hij jazz, funk en fusion ontdekte, geïnspireerd door grootheden als Herbie Hancock, Chick Corea en Oscar Peterson. Maar Tico stopte niet bij jazz; hij omarmde ook de klassieke meesters, zoals Chopin en Bach, evenals moderne iconen als Stevie Wonder, Frank Zappa en George Duke.

In 2008 ontmoette hij de Colombiaanse componist Juancho Valencia, wat zijn leven veranderde en zijn eerste album mogelijk maakte, opgenomen met Colombiaanse muzikanten. Tico's indrukwekkende academische achtergrond omvat een bachelor in muziekcompositie en -technologie aan het Utrecht Conservatorium, een European Media Master of Arts aan de Universiteit van Portsmouth en uitgebreide pianostudies aan het Artez Rotterdam.

Tico's passie beperkte zich niet tot het podium. Zijn werk in Colombia aan filmprojecten leidde tot samenwerkingen met SOS Kinderdorpen en de oprichting van een fonds voor kansarme kinderen. Dit resulteerde in prestigieuze onderwijsopdrachten en concerten in Colombia en Zuid-Amerika.

In 2011 bracht hij Tico Pierhagen & Aguabajo uit, waarin zijn Colombiaanse wortels samensmolten met zijn muzikale veelzijdigheid. Het album werd geprezen in Colombia en Europa. In 2016 ontving Tico de 'Fondo Mixto de Cultura' award van het Nationale Ministerie van Cultuur in Colombia vanwege zijn bijdragen aan kunst en cultuur. In oktober 2019 bracht Tico zijn album Puro uit, een boeiende mix van nieuwe cumbia en jazz colombiano, met een feestelijke release in zijn geboorteplaats, Pasto, Colombia.

Met zijn unieke muzikale reis, die genres en culturen overbrugt, blijft Tico Pierhagen een inspirerend figuur in de wereld van muziek.
Op 28 april is Tico te zien tijdens het Jazzrock Café: Tico Pierhagen in Hengelo! zo 28 apr 2024
Jazzrock Café: Tico Pierhagen
Een gezellige matinee met een altijd een aansprekende jazz / fusion act van hoge kwaliteit

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!