Menu
Kayak
vr 13 mei 2022
Kayak
Afscheidstournee

In april 2022 begint Kayak aan een internationale tournee door Nederland en een aantal Europese landen zoals Engeland, Duitsland, Belgie, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het is de laatste keer dat de band, die bijna vijftig jaar geleden werd opgericht, op tour zal gaan.

Kayak kan in elk geval putten uit een enorm oeuvre voor deze laatste tour. De band kende grote successen in binnen- en buitenland en songs als Starlight Dancer, Wintertime en Ruthless Queen staan in de geheugens van iedere prog-liefhebber gegrift maar zijn ook succesvol in hitparade en Top 2000. 

Toetsenist/bandleider Ton Scherpenzeel licht het besluit toe: “Aan elke reis, hoe prachtig ook, komt een keer een eind. De rest van de band had nog best door willen gaan, en het spelen zelf vind ik ook nog altijd erg leuk. Maar er komt ontzettend veel (en steeds meer) bij kijken voor bands zoals wij om zo’n tour tot een goed einde te brengen en ik voel bij mezelf dat de rek er beetje uit is. En hoe jammer ook, ik wil liever te vroeg stoppen dan te lang doorgaan.”

Kayak sluit niet uit dat de band voor speciale projecten of gelegenheden nog eens samen het podium op zal stappen, maar in tourverband is het na deze tour voorbij. Laatste kans dus om de band in de buurt  te zien op 13 mei in Enschede!Support: Lesoir
Het succes als special guest tijdens de vijf weken durende tour van de Poolse band Riverside in het voorjaar van 2019, zorgt voor de boost die Lesoir nodig heeft om door te pakken voor het schrijven van een nieuw album. De creativiteit borrelt wederom eens tot aan het plafond, en steeds duidelijker wordt de route die de band moet vervolgen en hoe Lesoir zijn eigen kunstwerk vorm wil geven. In de maanden die volgen, wordt er hard gewerkt aan nieuwe songs waarvan er 9 in december 2019 worden opgenomen. Het resultaat is Mosaic, een eerlijke plaat die eens te meer emotie toont, doch ditmaal iets minder boos en bovenal zichzelf. Vooral Lesoir.

Lesoir zit in zijn kracht wanneer er live wordt gespeeld. De eindeloze energie die de band krijgt, en daarom uitstraalt, van enthousiast publiek in combinatie met het samen maken van muziek op het podium, doet de bandleden concluderen dat dit gegeven, deze chemie, hetgeen is wat de band nu definieert, en altijd heeft gedaan. Mooie start van de avond dus!

vr 13 mei 2022
Kayak
Afscheidstournee

Gerelateerde events