Menu
vr 20 sep 2019
King Of The World + Dudley Taft
Grensoverschrijdende avond blues

King Of The World
Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “King of the World“. In korte tijd bouwde de band via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014), “Live at Paradiso” (2015) en Cincinnati (2016) zijn reputatie in het Nederlandse blues- en roots circuit.

Alle vier albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers. Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen en Bluesrock Tegelen, heeft aan het succes bijgedragen. KOTW er in geslaagd is de blues in bredere zin voor het voetlicht te brengen en daar mogen we ze dankbaar voor zijn. De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich geuit in het winnen van diverse Blues Awards.

Medio 2019 wordt er nieuw werk van de band verwacht. Dat zal het eerste album zijn zonder gitarist Erwin Java maar met de jonge Belg Stef Delbaere. "Op zoek naar de magie tussen ons en een nieuw bandlid eindigden we in België waar we dit super talent vonden. Met slechts vierentwintig jaar is hij de gitarist die King of the World weer aanvult tot een geheel. Opgegroeid tussen de jazz en blues platen van zijn vader ontwikkelde hij zijn liefde voor blues, roots en rock muziek."

Wij zijn in elk geval benieuwd naar het stempel dat Stef op het geluid van KOTW gaat drukken, ben jij dat ook dan zien we je deze avond om het mee te maken!Dudley Taft
Dudley Taft heeft er al een hele carrière opzitten alvorens hij zich gaat bezighouden met de bluesy rock die hij tegenwoordig speelt. Het feit dat hij überhaupt muziek is gaan maken is opmerkelijk aangezien de familie Taft in de loop van de geschiedenis nog wat gouverneurs, senatoren en zelfs een president voortbrengt. Maar Dudley maakt liever muziek en daar mogen we blij mee zijn!
Dudley start op de middelbare school al een band met Trey Anastasio (Phish, Grateful Dead) en scoort later met bands als Sweet Water en Second Coming hits. Het zijn de hoogtijdagen van grunge en Dudley woont op dat moment in Seattle. Hij tourt met o.a. Alice In Chains, Monster Magnet en Lenny Kravitz.

Tegenwoordig zit hij al een behoorlijke tijd vol in de blues en met succes. Inspiratie wordt gehaald bij de grootheden maar Taft heeft een geheel eigen stijl en speelt en zingt bovendien uiterst soulvol. Hoor je vanavond, voorproefje hieronder!

vr 20 sep 2019
King Of The World + Dudley Taft
Grensoverschrijdende avond blues

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!