Menu
Klangstof
do 06 apr 2023
Klangstof
Support: Oh Whale

De Amsterdamse alternatieve act Klangstof bestaat uit de muzikanten Koen van de Wardt, Wannes Salomé en Erik Buschmann. De band maakte voor het eerst furore met hun debuut LP, Closed Eyes To Exit, een majestueuze samensmelting van synth-pop, post-rock en elektronische muziek. Sindsdien zijn ze snel opgeklommen tot een van de meest veelbelovende Europese exportproducten en werden ze de eerste Nederlandse artiesten die optraden op zowel Coachella als Bonnaroo. Na een tournee met MIIKE SNOW, Jagwar Ma en The Flaming Lips, werd met de EP Everest de dynamiek van de band nog verder opgerekt, genietend van eigenzinnig experimentalisme met synths en flirtend met grote pop hooks.

Deze frisse richting manifesteerde zich nog duidelijker in het meer elektronisch gedreven tweede album The Noise You Make Is Silent, waarop Klangstofs veelzijdigheid en impulsiviteit ten volle tot uiting kwamen. Uit een raster van effectpedalen, laptops en drummachines cirkelden de bandleden om er een overvloed aan ongewone geluiden  uit te destilleren en te oogsten. In de eerste helft van 2022 bracht Klangstof Ocean View uit, een vier nummers tellende EP die dan weer kiest voor een meer organisch, band-georiënteerd geluid, voltooid in "één stroom van bewustzijn" aldus de band.

Voor Klangstof's derde album Godspeed to the Freaks, uitgebracht op 16 september 2022, schreef het trio hun meest emotie-gedreven en kwetsbare materiaal tot nu toe. Nadat hun vorige tournee was afgebroken door de coronapandemie, onderzocht de band verder hun kracht als liveband, door het interpreteren en uitwerken van ruwe demo's gesmeed in Ableton met voornamelijk fysieke instrumentatie. Zo blijft Klangstof dus verrassen. Een band die ontwikkelt en innoveert en is uitgegroeid tot een sensatie in het internationale livecircuit. Bijzonder dus dat ze bij ons te gast zijn op 6 april in Enschede.


Support: Oh Whale
Noisy, hard en eigenwijs. Oh Whale leidt je van subtiele en intieme momenten naar ruige uitbarstingen. Invloeden van Radiohead, The National and Sonic Youth geven Oh Whale hun unieke sound. Wanneer je je net op je gemak begint te voelen door kalmerende vocalen word je overspoeld van woeste zeeën van reverb en distortion. Met elementen van art rock, shoegaze, noise en indiepop experimenteert de band voortdurend met vervormde geluiden en texturen. Als walvisgeluiden, omgezet tot catchy songs ruige soundscapes. Oh Whale stuurt je recht de golven in, om je uiteindelijk, tamelijk ongedeerd, aan te laten spoelen.

do 06 apr 2023
Klangstof
Support: Oh Whale

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!