Menu
Kovacs
do 30 nov 2023
Kovacs
Ontdaan van demonen, bevrijd van ketens, op weg naar geluk maar altijd op scherp.
Support: Morpheus
Met je ticket voor deze show gratis naar een ander mooi concert? Lees snel verder onderaan dit pagina item!


19:30 uur Zaal open
20:00 uur Morpheus
21:00 uur Kovacs 

In 2014 maakt de wereld in één klap kennis met de veelzijdige Kovacs wanneer ze het nummer My Love uitbrengt, al snel gevolgd door een aantal succesvolle singles en dito debuut. De vergelijkingen met grote zangeressen en performers als Shirley Bassey, Macy Gray, Amy Winehouse en Grace Jones en haar perfomance en persoonlijkheid vallen daardoor in de smaak bij een breed publiek met shows op festivals als Lowlands en Werchter enerzijds en North Sea Jazz anderzijds ten gevolg.

Na twee albums wist Sharon Kovacs beter dan ooit wat ze wel en niet wilde op professioneel vlak. Door independent te worden heeft ze daar nu ook zelf de ruimte voor gecreëerd. ‘Child of Sin’ is haar nieuwe mission statement. Een eerlijk statement waar haar struggles niet worden weggestopt maar waar ook ruimte is voor lichtpunten en momenten van relatieve vrolijkheid. Child of Sin is een collectie songs die één geheel vormen ondanks de muzikale diversiteit die er te ontdekken is. Niemand minder dan Rammstein zanger Till Lindemann zingt mee op het duet en titelnummer ‘Child of Sin’.

Met het derde album levert Sharon Kovacs, ontdaan van demonen, bevrijd van ketens en op weg naar geluk, een stevig visitekaartje af dat ze op 30 november in Hengelo op het podium komt afleveren.Support: Morpheus
Met zijn innemende stem debuteert de Amsterdamse singer-songwriter Morpheus dit jaar met zijn debuut-EP ‘Morphosis’. Geïnspireerd door Jacques Brel en Kate Bush, draait het project om het vertellen van echte verhalen met bezielde vocalen. Na het onverwachte verlies van zijn moeder, besloot Morpheus deze aangrijpende ervaring om te zetten in kracht, heling en wijsheid; hij besloot om te werken aan de muziek die zou resulteren in debuut EP ‘Morphosis’. Iedere song is thuis in de woonkamer in één take opgenomen, zodat de mechaniek van de piano en iedere adem te horen zijn. Schoonheid zit voor Morpheus namelijk niet in een perfecte opname maar juist in het vangen van het moment. Hiermee weet hij met ’Morphosis’ diep te raken.


Top voor nop: gratis naar Meis op 23 februari

Met je ticket dat je hebt gekocht voor dit concert ben je ook van harte welkom bij het concert van Meis op vrijdag 23 februari in Metropool Enschede. Verwacht intieme, warme, persoonlijke muziek maar ook schurende pop noir.
Het enige dat je hoeft te doen is je even aanmelden via rick@metropool.nl. Doe dit op tijd want vol = vol.

Alle informatie over de artiesten en waarom je gratis naar dit concert kan vind je hier

do 30 nov 2023
Kovacs
Ontdaan van demonen, bevrijd van ketens, op weg naar geluk maar altijd op scherp.
Support: Morpheus

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!