Menu
vr 12 okt 2018
Michelle David & The Gospel Sessions
Na The Gospel Sessions volume 1 & 2 nu deel 3!

Onno Smit legt uit: “Vol.1 en 2 waren voor ons een zoektocht en een reis naar het vinden de wortels van de muziek waar wij van houden, maar ook naar het vinden van ons geluid, onze stem. Op Vol. 3 hebben we die gevonden. Zowel live als in de studio. Het is onze interpretatie van gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz and afrobeat. Hieronder alle delen even onder een vergrootglas.

Vol.1

ontstond naar aanleiding van de zoektocht van Onno Smit en Paul Willemsen naar de oorsprong van de gospel. Iets dat was ontstaan door de liefde van beide mannen voor soul en rhythm and blues muziek. Zij zochten naar de oorsprong van hun geliefde genres en kwamen uit bij gospel zoals vertolkt door bijvoorbeeld Sister Rosetta Tharpe. Michelle David is de perfecte zangeres voor de plannnen van de mannen, hieronder zie je waarom.

Vol2

had al een meer soulvolle benadering. Een meer geraffineerd geluid dat te horen was vanaf eind jaren '50, zoals Sam Cooke en Bobby Womack dat hadden. Voor dit album hebben ze zich laten inspireren door de beginjaren van de funk en soul. Dat is onder meer te horen in het meer gebruiken van de basgitaar en zeker ook het toevoegen van blazers.

Vol3

“Music that feeds the heart and soothes the soul, daar gaat het wat mij betreft over” zegt Michelle David, zangeres van ‘Michelle David & The Gospel Sessions’ wanneer wanneer ze praat over het nieuwste album van de band. “2017 was een moeilijk jaar voor me. Binnen een korte periode verloor ik enkele van mijn dierbaren, waaronder mijn allerliefste moeder. Meer dan ooit had ik de behoefte aan muziek. Muziek die me door de moeilijke momenten sleepte, muziek die me troostte en muziek die me de kracht gaf om door te gaan. Dit album is waarschijnlijk mijn meest persoonlijke tot nu toe”. De teksten zijn misschien het meest persoonlijk tot nu toe, de muziek op Vol 3. klinkt zeker veelzijdiger dan ooit. Luister hieronder naar de eerste single van die nieuwe plaat en kom 12 oktober om deze geweldige band live aan het werk te zien!

vr 12 okt 2018
Michelle David & The Gospel Sessions

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!