Menu
Michelle David & The True-tones
vr 04 nov 2022
Michelle David & The True-tones
Michelle David & The True-tones swingen harder dan ooit

Michelle David & The Gospel Sessions, zijn Michelle David & The True-tones.

Michelle David & The Gospel Sessions gaan ondertussen al enige tijd verder onder een nieuwe naam, ‘Michelle David & The True-tones.’ Wat begon als een project om de roots van soul en R&B te ontdekken, resulteerde in zes goed ontvangen albums, uitverkochte zalen in binnen- en buitenland en een Edison nominatie. Met de tijd groeide het project uit tot een echte band met een geheel eigen stijl. In de afgelopen vijf jaar heeft de band met succes verschillende invloeden omarmd die zich uitstrekken van traditionele gospel tot afrofunk, soul tot calypso en Marokkaanse gnawa. De nieuwe naam stelt de band in staat om door te gaan met het uitbreiden en integreren van meer muzikale invloeden die hun unieke stijl aanvullen.

Oorsprong
Op zoek naar de roots van hun geliefde muziekgenres (rhythm & blues, R&R soul) ontdekten de oprichters Onno Smit en Paul Willemsen de Gospel muziek uitgevoerd door The Soul Stirrers, The Zion Travelers, Sister Rosetta Tharpe en Shirley Ann Lee. Gegrepen door de pure energie van deze nummers, besloten ze hun eigen variatie te maken samen met Michelle David (USA).

Toekomst
De band verzekert fans en anderen dat hoewel de naam is veranderd, de essentie hetzelfde blijft. Michelle David: ‘’Deze naam beschrijft de reikwijdte van de band beter dan ‘the Gospel Sessions’. Daarmee willen we de ware boodschap van hun muziek blijven verspreiden; Liefde, Eenheid en Saamhorigheid!’’




vr 04 nov 2022
Michelle David & The True-tones
Michelle David & The True-tones swingen harder dan ooit

Gerelateerde events