Menu
Orange Skyline
vr 02 dec 2022
Orange Skyline
Indierock uit Groningen
Support: Inge Lamboo

Broers in bands, dat is vaak vragen om problemen. De popgeschiedenis staat er bol van, maar niet bij Orange Skyline, waar gebroeders Stefan en Niels van der Wielen een ideaal creatief koppel vormen. Aangevuld met drummer Mart Atema en bassist Simon ‘Benus’ Christiaanse vormen ze samen de vier klassieke elementen: Stefan - vuur, Niels - water, Mart - aarde en Simon - lucht.

Het gaat Orange Skyline erom het publiek in een staat van pure extase te krijgen. Alsof er elk moment een gouden medaille valt te winnen. “Wij zijn goed in het euforische,” zegt zanger Stefan van der Wielen. “Noem het gestoorde waanzin. Er zit machismo in, maar niet continu. Er is ook een bepaalde rust.

We wisselen het af, net als Iggy Pop.” Zijn jongere broer Niels reageert gevat: “We zijn een stadion-act in een popzaal.” Stefan countert direct: “Ach, we zijn zo megalomaan als het maar kan.” Om een eventuele broedertwist direct in de kiem te smoren: Orange Skyline markeert vooral de terugkeer van bands met gitaren. Er mag weer gerockt worden. Eindelijk! Het werd eens tijd.

Orange Skyline voegt invloeden van hedendaagse alternatieve gitaarbands, Franse sixties pop en Britse mod samen tot pakkende songs met een tijdloos karakter. Live spelen ze die songs op 2 december!Support: Inge Lamboo
Hoewel Inge Lamboo met Why We Stay haar debuut maakt, is ze in de online wereld zeker geen onbekende meer. Ze ging viraal met haar Engelstalige cover van Hart Verloren van K3, trad daarmee op bij MNM en haalde eind verleden jaar The Best Social Media met de vele covers die ze op haar TikTok kanaal heeft geplaatst. Covers die uiteenlopen van Guus Meeuwis tot Måneskin en alles wat daartussen zit, gebracht op een manier zoals alleen Inge Lamboo dat kan.

Inge is autodidact, speelt verschillende instrumenten, is veelzijdig, iemand met een sterke mening die midden in de LGBTQ+ community staat en open is over de mentale problemen die ze heeft gehad.

Over haar eerste eigen single zegt ze: ‘Why We Stay gaat over een giftige relatie waaruit je niet kunt ontsnappen. Je zoekt naar de goede dingen, maar diep vanbinnen weet je dat de relatie niet goed voor je is. Het is een autobiografisch nummer met echte instrumenten waardoor het een tijdloos karakter heeft met een universele betekenis. Hoewel het nummer zelf vrolijk en uptempo is, staat de tekst volledig haaks op dit gevoel.’

Black Heart is de nieuwe single van Inge Lamboo. Het nummer werd door Inge’s TikTik-volgers (inmiddels ruim 102k) zelf gekozen tot haar nieuwste single nadat ze hen de keuze had gegeven uit vijf akoestische stukjes van haar aanstaande album. Black Heart is de opvolger van Why We Stay dat in maart verscheen. Het is ‘een energiek nummer dat gaat over een puinhoop waarin iemand je heeft achtergelaten na een periode die als een last kan hebben gevoeld. Speciaal voor die mensen die rode vlaggen hebben ervaren in welke relatie dan ook.’

vr 02 dec 2022
Orange Skyline
Indierock uit Groningen
Support: Inge Lamboo

Gerelateerde events