Menu
Seth Lakeman
wo 22 feb 2023
Seth Lakeman
Een smaakmaker van de Britse (neo) folk scene in ons Muziekcafé

Het komt nog wel eens voor dat een artiest in het Verenigd Koninkrijk genomineerd wordt voor een prestigieuze Mercury Music Prize maar dat deze nominatie niet leidt tot internationale erkenning. In bijna alle gevallen is dat te betreuren en zeker in het geval van Seth Lakeman die in 2005 voorgedragen wordt met zijn album Kitty Jay. Hij bevindt zich in uitstekend gezelschap want in dat jaar moet hij het opnemen tegen onder andere Bloc Party, Coldplay en Anthony and the Johnsons, die er uiteindelijk met de prijs vandoor gaat.

Het maakt voor Seth niet uit. Hij groeit uit tot één van de smaakmakers van de Britse (neo) folk scene. Hij brengt veel albums uit die stuk voor stuk uitermate smaakvol zijn en de lat ook voor hemzelf hoog leggen om een plaat te maken die zich kan meten met zijn voorganger. De singer-songwriter slaagt daar echter glansrijk in en ook nog eens zonder in herhaling te vallen. Ook zijn dertiende album onderscheidt zich weer door sterke songs met fraaie arrangementen, mooie instrumentatie en goed geplaatste accenten. Zijn stem, die in de verte wel iets wegheeft van de gebroeders Finn van Crowded House, maken de composities compleet.

Onbekend maakt onbemind luidt het spreekwoord maar we raden je aan om kennis te maken met Seth Lakeman, zodat het onbekende je niet gaat weerhouden om een deep dive te nemen in het indrukwekkende oeuvre van deze uiterst bekwame songwriter. Luister om te beginnen maar eens naar Kitty Jay, het onlangs heruitgebrachte prachtalbum Freedom Fields en zijn meest recente album Make Your Mark. Liefhebbers zijn daarna ongetwijfeld overtuigd van het feit dat ze deze avond op 22 februari in ons Muziekcafé in Hengelo voor geen goud willen missen.wo 22 feb 2023
Seth Lakeman
Een smaakmaker van de Britse (neo) folk scene in ons Muziekcafé

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!