Menu
vr 26 okt 2018
Ten Times A Million - EP release

Ten Times a Million startte in 2012 onder de naam Mandrake’s Monster. Onder die naam volgden meer dan driehonderd shows door heel Europa. Ook traden ze op tijdens een aftershow van de Red Hot Chili Peppers en tijdens The Global Rock Summit (Los Angeles), When Copenhell Freezes Over (Kopenhagen) en Eurosonic Noorderslag (Groningen). De band geeft zelf de volgende reden voor de naamsverandering: ‘Gezien onze muzikale ontwikkeling en de recente opnames vonden we het tijd voor een nieuwe naam, een frisse start!’

De vijfmansformatie doet bij vlagen denken aan bekende namen als Queens of the Stone Age, Artic Monkeys en Foo Fighters, maar heeft onmiskenbaar een eigen geluid dat fluisterende filmische sferen koppelt aan euforische uitspattingen.

In september brengt Ten Times a Million de eerste single When the Lights Go Out uit, diezelfde maand nog gevolgd door hun debuut-EP. De opnames vonden plaats in de beroemde Air Studios in Londen. Wat spreekt voor de potentie van deze band is dat ze hiervoor niet de minsten wisten te strikken: topproducer Juilan Emery (Gavin DeGraw, Nothing but Thieves) en engineer Adam Noble (Nothing but Thieves, Placebo), die ook verantwoordelijk was voor de eindmix.

Het resultaat wordt vanavond gepresenteerd in Enschede! Voorproefje hieronder!

vr 26 okt 2018
Ten Times A Million - EP release

Gerelateerde events