Menu
The Detroit Cobras
za 29 jun 2024
The Detroit Cobras
Garagerocknummers geïnspireerd op rockers uit de jaren 80

De Detroit Cobras is een herdenkingstour om de overleden zangeres van de Detroit Cobras, Rachel Nagy, te herdenken. Met de Detroit Cobra's droeg Rachel Nagy de fakkel van Rock, Soul en R&B naar fans over de hele wereld. Ze was meer dan alleen een performer, ze belichaamde de geest van de muziek zelf en bracht deze naar nieuwe hoogten met haar eigen diep aangrijpende vocale kracht.

In 1994 werd de Detroit Cobra’s opgericht in Detroit. De band werd populair in de stad vanwege hun garagerocknummers, die geïnspireerd waren op de rockers uit de jaren 80, zoals The Gories. Het debuutalbum ‘Mink, Rat or Rabbit’ uit 1998 en het album ‘Live, Love en Leaving’ uit 2001, werden goed ontvangen door het publiek. Nog meer bekendheid kregen ze toen Jack White hun versie van het vroege nummer van Otis Redding, ‘Shout Bama Lama’ opnam in zijn Sympathetic Sounds of Detroit-compilatie, waar ook bands als Dirtbombs, Bantam Rooster, The Paybacks en White’s te horen waren.

Hoewel de band na hun vierde album ‘Tied and True’ uit 2007 geen volledig ander album meer uitbracht, bleven ze een populair om hun live optredens in thuisbasis Michigan en tijdens tournees. Wel bleven ze singles uitbrengen, allemaal covernummers waaronder ‘Stay Down’ dat oorspronkelijk geschreven is door Kenny Tudrick. In 2020 stond een nieuwe reeks aan concerten gepland, maar vanwege de pandemie gingen die niet door en in 2022 overleed de zangeres Nagy.

Als eerbetoon aan de zangeres, komt de band met voormalig Zen Guerrilla-zanger Marcus Durant op 29 juni naar Hengelo.

za 29 jun 2024
The Detroit Cobras
Garagerocknummers geïnspireerd op rockers uit de jaren 80

€22,50(vvk)

Avondkassa € 25,50
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!