Menu
The Fortunate Sons – A Tribute To CCR
vr 02 dec 2022
The Fortunate Sons – A Tribute To CCR
Cosmo's Factory Live!

Na de zeer succesvolle, deels uitverkochte, tournee ter gelegenheid van “CCR; 50 jaar na Woodstock” in 2019 staan The Fortunate Sons in 2022 opnieuw op de planken met een eerbetoon aan een CCR mijlpaal; In juli 2020 was het namelijk 50 jaar geleden dat Creedence Clearwater Revival (CCR) haar meest succesvolle album, Cosmo’s Factory, uitbracht. Een album dat ruim 50 jaar na dato gezien wordt als het absolute hoogtepunt uit de Creedence album catalogus. Reden genoeg dus om dit album in de 2022 tournee te eren met een integrale live-uitvoering.

Cosmo’s Factory is een album dat gekenmerkt wordt door een grote diversiteit aan stijlen, maar ook een album dat stijf staat van de hitpotentie. Creedence krakers als “Who’ll stop the Rain”, “Travelin Band” en “Up around the bend” zijn hiervan de bekendste voorbeelden. Van de 13 CCR noteringen in de afgelopen top 2000 zijn er maar liefst 5 nummers afkomstig van Cosmo’s Factory. Echter, waar hits op elk CCR album ruimschoots vertegenwoordigd zijn is het juist de diversiteit en experimenteerdrift die Cosmo’s Factory zo bijzonder maakt. Zo is er in de ruim 7 minuten durende opener “Ramble Tamble” ruimte voor typische jaren ’70 psychedelica en worden met maar liefst 4 covers rock ‘n’ roll helden Elvis, Bo Didley en Roy Orbinson geëerd. Met als meest bekende van deze reeks covers de iconische en meeslepende vertolking van Marvin Gaye’s “I heard it through the grapevine”.

Met Cosmo’s Factory leverden John Fogerty en zijn mannen een absoluut meesterwerk af. Een album dat het zonder enige twijfel verdient om in de 2022 tournee van The Fortunate Sons een centrale plek in te nemen. Naast de integrale vertolking van Cosmo’s Factory zal de show aangevuld worden met de grootste hits van CCR tot een ruim twee uur durend feest der herkenning. Zingen en swingen gegarandeerd!

vr 02 dec 2022
The Fortunate Sons – A Tribute To CCR
Cosmo's Factory Live!

Gerelateerde events