Menu
The Inspector Cluzo
wo 08 nov 2023
The Inspector Cluzo
Moderne bluesrock in het verlengde van Neil Young en het solo werk van Eddie Vedder en The Raconteurs
Support: Nate Bergman

20:30 uur Nate Bergman 
21:30 uur The Inspector Cluzo 

Het mag een klein wonder heten dat het uit de Gascogne afkomstige bluesrock duo The Inspector Cluzo in eigen beheer in totaal negen albums uit heeft gebracht op hun eigen F.TheBassPlayer Rercords. Laurent (gitaren en vocalen) en Mathieu kennen elkaar al jaren en meer DIY worden ze al jaren niet meer gemaakt. De negen albums brengen hen over de hele wereld. Meer dan 1200 shows in 67 landen op festivals van Fuji Rock in Japan en Pentaport in Zuid Korea tot de Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza, Oppikopi in Zuid Afrika, Blues fest in Australië en Shaky Knees in de VS.

The Inspector Cluzo heeft alle windrichtingen gezien en gevolgd en dat brengt ze nu eindelijk ook naar het oosten van Nederland, naar Enschede om precies te zijn. Daar spelen ze op 8 november hun moderne bluesrock in het verlengde van Neil Young en het solo werk van Eddie Vedder en The Raconteurs (hun laatste plaat ‘Horizon’ werd geproduceerd door Vance Powell die ook al werkte met Raconteurs en Jack White) en hieronder kan je horen wat je je daar ongeveer bij moet voorstellen.


Het kleine wonder zit hem vooral in het feit dat The Inspector Cluzo naast een drukbezet tour- en releaseschema tijd overhoudt om een biologische boerderij te runnen waarbij ze hun biologische producten ook nog eens zelf verkopen op lokale markten rondom hun woonplaats Mont-de-Marsan. Bij hun productie experimenteren ze naar hartelust met nieuwe technieken en proberen ze daarmee klimaatverandering tegen te gaan en tegelijkertijd de biodiversiteit rondom een 15 hectare tellende akkers te bevorderen. Hun dagelijkse bestaan is veelvuldig onderwerp van hun songs, waarin ook hun activisme voor een gezondere planeet is terug te horen in songs als "Running a Family Farm is More Rock Than Playing Rock’n roll Music " , "Act Local Think Global" or "The Armchair Aactivist".

Het maakt onze sympathie voor de hardst werkende Fransen die we ooit hebben gezien nog groter en dat ze zich er op het podium ook niet met een Jantje van Leiden van afmaken zie je hieronder. Rawk!

wo 08 nov 2023
The Inspector Cluzo
Moderne bluesrock in het verlengde van Neil Young en het solo werk van Eddie Vedder en The Raconteurs
Support: Nate Bergman

Gerelateerde events