Menu
The Last Internationale
za 06 mei 2023
The Last Internationale
Rauwe, energieke rock op het scherpst van de snede.
Support: Taipei Houston

The Last Internationale staat al een tijdje bij ons in het vizier vanwege de uiterst energieke shows die het duo uit New York speelt als support van o.a. KISS, Deep Purple en Guns ’n Roses én shows op o.a. Pinkpop en Rock Werchter. In 2023 verschijnt hun derde album en getuige de hitpotentie van de twee vooruitgeschoven singles gaat die plaat ze nog steviger op de alternatieve rockkaart zetten. Voor het derde album (op de twee voorgangers werden ze bijgestaan door o.a. Brendan O’Brien (Racontaeurs), Brad Wilk (RATM), die tijdens de daarop volgende tour op de drumstoel zat, Tom Morello (RATM) en Joey Castillo (QOTSA) trekken ze Eloy Casagrande van Sepultura voor de drumpartijen de studio in.

De band van Delila Paz en gitarist Edgey Pires ligt prima in de markt bij toonaangevende rockers zoals bovenstaande samenwerkingen laten zien. Om Tom Morello maar eens te quoten: "The Last Internationale are one of my favorites in the next wave of rebel rockers. They're raw and real and mix East Village rock sensibilities with Battleship Potemkin firepower." Dat de songs ook nog eens maatschappelijke misstanden aan de kaak stellen is een fijne bonus. Hou je van The Kills, Black Keys, Blood Red Shoes en de haast onvermijdelijke White Stripes luister dan de platen en singles van The Last Internationale,  dan raak je vanzelf overtuigd van het feit dat je hier bij wil zijn op 6 mei.


Support: Taipei Houston
Je afzetten tegen je ouders, het hoort er een beetje bij en als je vader een bekende muzikant is dan ga je dus ook mooi niet dezelfde muziek maken als je oudeheer. Dat doen Myles en Layne dan ook niet en dus hebben we hier niet te maken met een kloon van Metallica (de bekende vader in kwestie is Lars Ulrich) en is thrash metal ver te zoeken. Wat is er wel te vinden bij Taipei Houston? In fuzz gedrenkte garage grunge waar Royal Blood of Death From Above 1979 zich niet voor zou schamen. Luister hieronder naar single “As The Sun Sets” en constateer dat dit een prima warming up gaat worden waarbij je je nekspieren al lekker kan losgooien voor de finale met The Last Internationale.

za 06 mei 2023
The Last Internationale
Rauwe, energieke rock op het scherpst van de snede.
Support: Taipei Houston

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!