Menu
Tribute2BobMarley by Rootsriders
19
vr apr

Tribute2BobMarley by Rootsriders

Legend35 tour, 35 jaar Legend

19
vr apr
Tribute2BobMarley by Rootsriders
Legend35 tour, 35 jaar Legend

ROOTSRIDERS, "Europa’s beste Bob Marley tribute" als we BBC RADIO 4 mogen geloven, keren dit voorjaar terug met hun nieuwe show LEGEND35, een hommage aan LEGEND, het beroemde verzamelalbum dat 3 jaar na de dood van de KING OF REGGAE werd uitgebracht. De afgelopen decennia groeide LEGEND uit tot wereldwijd één van de best verkochte albums aller tijden en Bob daarmee tot de onsterfelijke legende die hij bij leven eigenlijk al was geworden. Vele klassiekers van hem zijn op dit album terug te vinden; van de maatschappijkritische protestsongs als I Shot The Sheriff, Get Up Stand Up, een ‘spiritual' als Redemption Song tot zijn vrolijke en meer feestelijke nummers als Stir It Up, Three Little Birds en Could You Be Loved (en nog heel veel moois ertussenin).

Sinds 2017 is de uit Sudan afkomstige MO ALI de leadzanger van ROOTSRIDERS, nadat hij in 2015 al eens als gastzanger mee op tour was. Momenteel neemt MO ALI een album op met de oude begeleidingsband van Bob, THE WAILERS (met nog 3 originele bandleden uit de jaren zeventig), iets waar hij terecht trots op is (en wij met hem)! Zijn talent is sinds hij deel uitmaakt van ROOTSRIDERS dus bepaald niet onopgemerkt gebleven! Meer weten over het bijzondere verhaal van MO ALI en hoe hij bij de ROOTSRIDERS terecht is gekomen? DE VOLKSKRANT zocht hem onlangs op thuis in Sudan en noteerde zijn bijzondere levensverhaal.

De band roept Marley-fans op hun persoonlijke favoriete Marley-tracks door te geven via de facebookpagina van de band, om zo samen het mooist denkbare eerbetoon aan Marley samen te kunnen stellen, 35 jaar na de release van dit bestverkochte reggae-album aller tijden.

19
vr apr
Tribute2BobMarley by Rootsriders
Legend35 tour, 35 jaar Legend

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!