Menu
za 18 mei 2019
Top event
Triggerfinger
20th Anniversary Show
Support: Paceshifters

Triggerfinger 20!
 Rock ‘n’ roll gaat nooit verloren, beweert Dinosaur Senior Neil Young keer op keer. Niettemin houd je af en toe toch even je hart vast in periodes van appelflauwte. Maar dan is er altijd weer het Belgische driekoppige rockbeest Triggerfinger dat het vuur opnieuw en hard aanjaagt. Dat begon al eind 1998. Verdomd, ze zijn 20 geworden en dat vieren ze groots op 18 mei in Muziekcentrum Enschede!Eindelijk weer in de buurt!
En in een zaal want dat is sinds hun show in Metropool in Hengelo in 2011 niet meer voorgekomen. Eigenlijk was de band toen al te groot voor de intimiteit van de grote zaal in Hengelo en speelden ze sindsdien alle grote zalen en festivals plat. Triggerfinger, met die drie karaktervolle koppen van  zanger/gitarist Ruben Block, drummer Mario Goossens en bassist Paul Van Bruystegem alias ‘Monsieur Paul’, heeft al die tijd nooit ontgoocheld, niet op de plaat en niet op het podium. Immer getooid in flamboyante maatpakken, altijd imponerend en nooit voorspelbaar.  Ze worden algemeen gezien als de ‘belangrijkste hoekmeubel in het salon van de Belgische rock’ en hebben in ruim 20 jaar een imposante backcatalogue (vijf studio- en twee livealbums) opgebouwd dat nu de basis vormt voor de setlist die je vanavond voor je kiezen krijgt. Bereid je voor op een avond onversneden rock ’n roll gespeeld in de traditionele bezetting van gitaar – bas en drums. Dat je niet meer nodig hebt bewijzen deze Belgen inmiddels dus al meer dan 20 jaar en wat ons betreft gaan ze daar nog 20 jaar mee door!Paceshifters
Geen compromissen of concessies voor Paul, Seb en Jesper. Muzikaal niet, maar ook op alle andere fronten niet. Want deze drie non-conformistische rockers gaan voor een lange-termijn-carrière en dat betekent dus vooral trouw blijven aan hun (soms stronteigenwijze) DIY-attitude. Deze gretige sympathieke jonge-hondenrockband is inmiddels een begrip in de Nederlandse rock-eredivisie.

Paceshifters heeft een in gewapend beton gebeiteld mission statement: het publiek meesleuren en met een big smile achterlaten middels explosieve shows die op alle fronten het inmiddels bekende handelsmerk van PACESHIFTERS ademen: power, energie en vooral heel veel (zichtbaar) speelplezier.

Paceshifters snuift wat Grunge, Punk en Rock en blaast dat naar buiten in een inmiddels stilistisch herkenbare combinatie van dopamine, endorfine, adrenaline en een vingerpuntje testosteron. Rauw maar catchy. Overdonderend en toegankelijk tegelijk. Verontrustend en toch rustgevend. Maar bovenal met een niets ontziende passie voor rockmuziek. Perfecte opener van de avond!Dit concert is een samenwerking tussen Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede & Metropool.

za 18 mei 2019
Top event
Triggerfinger
20th Anniversary Show
Support: Paceshifters

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!