Menu
Vandenberg
za 26 aug 2023
Vandenberg
‘SIN’ Album Release Show
Support: Tiffany Kills

De Nederlandse gitaarvirtuoos Ad Vandenberg brengt na de nodige omzwervingen en muzikale projecten sinds 2020 weer muziek uit met de band waarmee hij zijn grote doorbraak beleefde en waarvan hij vanwege zijn naamgever is: Vandenberg. Na een succesvolle en zeer goed ontvangen comebackplaat in 2020 met de toepasselijke titel 2020, verschijnt er op 25 augustus een opvolger in de vorm van het nieuwe album SIN (uitgebracht op Mascot records), een dag later speelt de band in Enschede een releaseshow!

Vandenberg breekt wereldwijd door met hun in 1982 verschenen debuut met daarop de internationale hit “Burning Heart”. Het album is het startschot voor een indrukwekkende reeks albums en wereldtournees die de band onderneemt door de VS, Europa en Japan en waarmee ze samen optrekken met bands als Kiss, Rush, Scorpions, Michael Schenker en Ozzy Osbourne. Vanaf 1987 sluit Adrian Vandenberg zich aan bij Whitesnake waar hij met zijn uit duizenden herkenbare gitaarspel een stevige stempel drukt op het groepsgeluid als ook de monsterhit Here I Go Again. Platina platen, volle stadions en arena’s wereldwijd, uitzinnige fans maar vooral ook erkenning voor zijn enorme talent en vakmanschap volgen de jaren erna, tot het uiteindelijk in 2013 tijd is voor nieuwe muzikale avonturen.

Na het uitbrengen van drie albums met Vandenberg's  Moonkings is Vandenberg weer actief onder zijn eigen naam met een aantal muzikanten die zijn naam ook eer aan doen. Hieronder hoor je via de eerste twee singles van tweede album SIN dat Vandenberg ook na veertig jaar nog helemaal bij de tijd is en klaar is om een nieuwe generatie hard rock fans te verenigen met een trouwe groep bewonderaars die Vandenberg al jaren op waarde weet te schatten. Het bewijs gaat deze avond tijdens een ongetwijfeld spectaculaire show geleverd worden door de frontman en zijn band zelf: Vandenberg!


Support: Tiffany Kills
De leden van Tiffany Kills hebben afzonderlijk op uiteenlopende manieren hun sporen in ‘het wereldje’ ruimschoots verdiend door samen te spelen met of in dienst van een keur aan bands en acts van Ayreon tot John Parr en van Steve Lukather tot Praying Mantis. Hun uitgebreide ervaring en het beste uit hun eigen catalogi bundelen ze in Tiffany Kills en zij openen vanavond voor Vandenberg!

za 26 aug 2023
Vandenberg
‘SIN’ Album Release Show
Support: Tiffany Kills

Gerelateerde events