Menu
Andrew Combs
do 08 sep 2022
Andrew Combs
Voor fans van zowel Ray Lamontagne en Jeffey Foucault als van Belle and Sebastian
Support: Malin Pettersen

Nieuwe single, album onderweg!Andrew Combs, geboren in Dallas en nu woonachtig in de buurt van het vliegveld van Nashville dat vereeuwigd werd in de openingsscène van Robert Altmans gelijknamige film met een hoofdrol voor gospel en country, is zanger, liedjesschrijver, gitarist en schatplichtig aan het idee uit de film dat een troubadour zoals hij dienst kan doen als een soort van muzikale monnik. Hier en nu, in de eenentwintigste-eeuwse wirwar van digitaal narcisme, waar identiteit kan aanvoelen als een 24/7 social media performance, maakt Combs muziek die de strijd aanbindt met het ongenuanceerde. Net als de baanbrekende kleurenfotograaf William Eggleston ziet hij het alledaagse en het gewone als de zekerste wegen naar het uitstijgen boven het eigen bewustzijn. Hij begrijpt intuïtief dat wat het meest voor de hand ligt, vaak ook het meest waardevol is. Als songwriter schildert Combs zijn doeken eerder met meditatieve terughoudendheid dan met opzichtige opdringerigheid, een techniek die in overeenstemming is met zijn idee van de natuur als een overvloeiende spirituele bron.

Verwacht na het lezen niet gelijk een zonderling met een gitaar. Andrew is wel degelijk een man van de wereld die uitstekend weet wat er te koop is in de wereld én in de studio. Zijn songs komen op een traditionele manier tot stand en hebben grote raakvlakken met ambachtelijke roots, de accenten die hij vervolgens toevoegt zijn altijd smaakvol en geven zijn meer punch. Mooie koortjes, orgelflarden op het juiste moment, knappe gitaarhooks en niet onbelangrijk: Andrews prettige stem die in de verte hetzelfde serene heeft als de stem van een legende als Roy Orbison. Zijn platen staan vol mooie miniatuurtjes die zowel de fans van Ray Lamontagne en Jeffey Foucault als van Belle and Sebastian zullen bekoren. Op 8 september speelt hij in Hengelo en iedereen die van knap gespeelde en gecomponeerde liedjes houdt raden we aan om ook te komen kijken!

Support: Malin Pettersen
Het bewijs dat er ook buiten de landsgrenzen van de V.S. bloedstollend mooie Americana wordt gemaakt wordt deze avond geleverd door Malin Pettersen. Deze singer songwriter uit Noorwegen wint in haar thuisland een Spellemanpris (de Noorse Grammy zeg maar), neemt op in Nashville en staat op alle er toe doende festivals in Scandinavië. Vanavond zuidelijker te zien, in Hengelo om precies te zijn. Prachtige opener, zeker kijken maar vooral ook luisteren!

do 08 sep 2022
Andrew Combs
Voor fans van zowel Ray Lamontagne en Jeffey Foucault als van Belle and Sebastian
Support: Malin Pettersen

Gerelateerde events