Menu
do 14 mrt 2019
Anne Soldaat & Yorick Van Norden: Unsung Heroes Too

Ze schelen een generatie, maar delen een fascinatie voor muziek uit de bloeiperiode van de popmuziek - de zestiger en zeventiger jaren van de vorige eeuw. Muziek die hen aanspoorde om zelf de gitaar op te pakken om liedjes te schrijven en te zingen. Het is deze diepgewortelde verwantschap die Yorick van Norden en Anne Soldaat nu samen voor de tweede keer op de planken brengt.
Voor de tweede keer want de muzikanten stonden al samen op het podium n.a.v. het album Unsung Heroes. Maar helden genoeg, en dus ook genoeg liedjes voor een nieuwe voorstelling: 'Unsung Heroes Too'. Hierin brengt het tweetal zowel nummers van andere artiesten als eigen werk ten gehore. In beide gevallen 'liedjes met een verhaal'.Anne Soldaat: "De unsung heroes in onze nieuwe voorstelling zijn artiesten die het verdienen niet vergeten te worden, zoals John Cale, Sandy Denny, Gerry Rafferty, Tim Buckley, Nicky Hopkins, Michael Nesmith en vele anderen.
In veel gevallen hebben ze een tragische en/of destructieve levensloop gehad en is hun oeuvre wat in de vergetelheid geraakt. Ten onrechte, zo vinden zij. Ze zullen in de voorstelling hun werk en levensverhalen ten tonele brengen. Daarnaast zullen Yorick en Anne een bloemlezing uit eigen werk spelen, gepaard met verhalen over de achtergrond en totstandkoming van liedjes.Yorick van Norden (1986) bracht afgelopen jaar zijn alom geprezen en met een Edison nominatie bekroonde album The Jester uit. In 2015 debuteerde hij met Happy Hunting Ground op Excelsior Recordings en werd kort daarop uitgeroepen tot NPO Radio 2 Talent. Eerder was hij frontman van de Haarlemse band The Hype. Anne Soldaat (1965) bracht in 2015 zijn gevierde vierde soloalbum Talks Little, Kills Many uit op Excelsior Recordings en nam tijdens de aansluitende tour door Nederland Yorick van Norden mee als support act. Eerder was hij als gitarist, zanger en songschrijver actief in de band Daryll-Ann en speelde hij bij Tim Knol en Clean Pete.

do 14 mrt 2019
Anne Soldaat & Yorick Van Norden: Unsung Heroes Too

Gerelateerde events