Menu
zo 16 dec 2018
Austin Lucas
Akoestische show
Support: Warshy (Crazy Arm) + Flora Sculler

Met Immortal Americans keert Austin Lucas letterlijk terug naar zijn roots in Bloomington, Indiana. Vanwege onafgebroken touren was hij daar al een tijd niet meer geweest. Twintig jaar was hij er weg geweest en in 20 jaar kan er veel veranderen. Austin is inmiddels van de drank en zijn recordlabel af en steunde zijn partner in een strijd tegen kanker.

Levensveranderende ervaringen voor de singer/songwriter die hij dus van zich af zingt op zijn zevende plaat. Ook zijn stad is veranderd en ook die observaties neemt hij mee in een mooi, sober album. De platen van Lucas zijn altijd uiterst persoonlijk en hij kent geen schroom. Geen onderwerp, hoe pijnlijk ook, gaat hij uit de weg. Zo schreef hij eerlijk over zijn scheiding, zijn verslavingsproblematiek, problemen met zijn gewicht en depressies. Toen de bodem uiteindelijk echt bereikt was, besloot hij niet meer over zijn demonen te schrijven maar ze achter zich te laten. Voorgoed. Hij keert terug naar zijn geboortegrond in Indiana, en ook de regio waar hij opgroeide was in de jaren veranderd. Immortal Americans is een goudeerlijke plaat geworden met bloedstollend mooie Americana. De productie van Steve Albini is kaal, als je het album luistert lijkt het alsof er naast je gemusiceerd wordt. Dat gevoel ga je vanavond, als je naar het optreden van Austin Lucas gaat, nog meer krijgen want dan gebeurt dat ook daadwerkelijk. En dat is iets om naar uit te kijken!Support: Warshy

Warshy is het soloproject van Crazy Arm frontman Darren Johns. Hij was op pad met Larry & His Flask en toen ontstond het idee voor Warshy. Het idee is om een samen te spelen met verschillende muzikanten en als die niet voorhanden zijn, zichzelf te begeleiden op zijn Gretsch, met een kick drum en af en toe switchend naar banjo. De focus ligt niet meer op de punk, maar veel meer op de andere grote liefde van Darren, rootsmuziek.

 

Support: Flora Sculler

Normaal gesproken speelt Flora punk, met haar gitaar ferm ingeplugd in een manshoge versterker en het distortion pedaal stevig ingetrapt. Dat doet ze met haar band MARCH. Vanavond niet. Dan laat ze horen dat de liedjes die normaal gesproken versterkt gebracht worden ook zonder elektriciteit prima overeind blijven. Er komt ook altijd wel een favoriet van een andere artiest voorbij.

zo 16 dec 2018
Austin Lucas
Akoestische show
Support: Warshy (Crazy Arm) + Flora Sculler

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!