Menu
za 16 nov 2019
C.W. Stoneking
Muzikale fantast die altijd verrast door vooroorlogse blues, New Orleans jazz, country en calypso te combineren

Bij C.W. Stoneking is “onverwacht” eigenlijk te verwachten. Wij kennen geen enkele Australiër van ruim 2 meter die zo knap aan de haal gaat met Amerikaanse roots. Als je hem ziet verwacht je het niet. Loop je toevallig bij een show naar binnen dan ben je verrast en volg je C.W. al een tijd dan val je van tijd tot tijd ook van de ene verbazing in de andere.

Sommige mensen omschrijven zijn muziek als blues. Het klopt wel maar zijn invloeden zijn even divers als de smaken bij een goede ijssalon: het hoorntje bestaat uit blues van voor de Tweede Wereldoorlog en daar worden smaken als New Orleans jazz, jug band sound, hokum, country en calypso bovenop gegooid. Geen ijsje zonder slagroom en spikkels dus proef je ook jump jive, vroege rock ’n roll en gospel. De grote kracht van C.W. is dat hij alle smaken in balans brengt en dat er dus geen enkel genre uit de toon valt.Stoneking is naast muzikant ook nog eens verhalenverteller pur sang met een goede fantasie. Zijn songs zitten vol pratende beesten, paradijsvogels, verschoppelingen, helden, anti-helden, verdwaalde mythische wezens en als er al magie aan te pas komt dan is die magie zwart en gaat ook nog eens vaak verkeerd. Om het allemaal niet te zwartgallig te maken zijn zijn teksten doorspekt met de nodige humor. Deze avond staat deze muzikale fantast solo op het podium maar kijk niet raar op als dat toch ineens niet zo blijkt te zijn er ineens één of andere gastmuzikant naast hem staat. Het onverwachte is immers te verwachten bij C.W. Stoneking.

Support: Bonnie & Chief
Bonnie & Chief is een duo met liefde voor elkaar en voor oude rootsmuziek. We horen echo's van seashanties en oude folksongs, in eenzame wijdse gitaren en een versleten accordeon. De twee stemmen dansen als het begin en einde van een hele lange nacht, waarna we in de schommelstoel op hun 'porch' onder de warme deken van hun songs onze roes uitslapen.

Christof Annaert is zanger/componist/gitarist bij het collectief Handkerchief, Nele Paelinck speelt na omzwervingen in de popmuziek vooral kleinkunst en cabaret, oa. In haar eigen band The Bonnie Blues.

za 16 nov 2019
C.W. Stoneking
Muzikale fantast die altijd verrast door vooroorlogse blues, New Orleans jazz, country en calypso te combineren

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!