Menu
Dale Watson
do 06 jul 2023
Dale Watson
Een avond authentiekere country vind je deze maand niet in Nederland.
Support: Bob Wayne & The Outlaw Carnies

Je kan Dale Watson gerust een country purist noemen. De in Alabama geboren en in Texas opgegroeide Watson is misschien wel de meest typerende ambassadeur van country en klassieke honky-tonk die in zijn composities er geen geheim van maakt dat Waylon Jennings, George Strait en Willie Nelson tot zijn allergrootste inspiratiebronnen behoren.

Zijn opvallende verschijning, hoge arbeidsethos en jarenlange ervaring op podia maken hem een veteraan die onvermoeibaar blijft entertainen en zo is uitgegroeid tot een artiest met een welhaast legendarische status. Een buitenbeentje bij wie de liefde voor oorspronkelijke country & western uit de tenen komt en uit de vingers vloeit.
Dale Watson is een liefhebber en connaisseur voor liefhebbers en connaisseurs en die zijn allemaal welkom in Enschede op 6 juli.


Support: Bob Wayne & The Outlaw Carnies 
Bob Wayne maakt rauwe pure country(billy) die tekstueel gezien balanceert tussen komedie en donkere waarheden. Daarbij doet hij zich op geen enkel moment beter voor dan hij is en zorgt hij er constant voor authentiek te blijven. Qua stem zit hij wel een beetje in de hoek van de welbekende en vaak genoemde Johnny Cash, qua schrijfstijl zien we overeenkomsten met het werk van Kris Kristofferson waarmee hij nadrukkelijk teruggrijpt op de kunst van de allergrootsten die de stroming ooit voortbracht om zo bij te dragen aan de wederopstanding van country muziek zoals die klonk in de gouden jaren van het genre.

Met zijn nieuwste album ’13 more Truckin Songs’ weet je wat dat betreft bij de titel al welk vlees je in de kuip hebt en mocht je twijfelen dan nemen songtitels als ‘Space Trucker’, ‘Truck Driving Woman’ en ‘Trucking for Jesus’ alle twijfel weg. Met de vlam in de pijp naar Enschede dus om Bob Wayne and the Outlaw Carnies te zien als support van Dale Watson!

do 06 jul 2023
Dale Watson
Een avond authentiekere country vind je deze maand niet in Nederland.
Support: Bob Wayne & The Outlaw Carnies

Gerelateerde events