Menu
do 13 sep 2018
JazzRock Café: Allen Hinds

Allen Hinds komt naar het Muziekcafé in Hengelo en als je houdt van gitaristen met een geheel eigen stijl dan kan je maar beter aanwezig zijn. Allen krijgt blues en R&B met de paplepel ingegoten en kon eerder gitaar spelen dan zwemmen. In zijn tienerjaren komt hij in aanraking met jazz en sindsdien perfectioneert hij zijn eigen mix van deze uiteenlopende stijlen.

Allen heeft een timing waar menig gitarist een moord voor zou doen en het duurt niet lang voor zijn talent wordt opgemerkt door collega’s die dan ook graag van dat talent gebruik maken. Hij speelt en neemt op met veel grote namen waaronder Randy Crawford, Gino Vannelli, Patti Austin, Roberta Flack, BeBe and CeCe Winan, The Crusaders, Bobby Caldwell, James Ingram, Marilyn Scott, Eric Marienthal en Boney James.

Allen Hinds speelt niet alleen voor andere muzikanten maar brengt zelf ook albums uit die stuk voor stuk kunnen rekenen op lovende recensies en een indrukwekkende lijst gastmuzikanten zoals Jimmy Johnson, Vinnie Coaliuta, Abraham Laboriel, Genevieve Artadi, Maxayn Lewis en Jimmy Haslip.

Naast muziek maken onderwijst hij het ook op het prestigieuze Musician’s Institute in Los Angeles. Letterlijk en figuurlijk een meestergitarist vanavond in het JazzRock Café dus!

do 13 sep 2018
JazzRock Café: Allen Hinds

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!