Menu
vr 12 apr 2019
Lucky Fonz III

Na de successen van zijn album ‘In je Nakie’, de theatershow ‘Superlekker’ (volgens De Volkskrant ‘inderdaad superlekker’, ****) en vele festivals wordt het weer tijd voor een echte clubtour langs de Nederlandse poppodia. De liveshows van Lucky Fonz IIII zijn berucht om de unieke combinatie van humor, diepgang en ontroering.

Lucky Fonz III heeft de afgelopen jaren een bijzondere plek verworven in het cultureel landschap. Als singer-songwriter maakte hij zes albums, met daarop geliefde hits als ‘Ik heb een meisje’, ‘Jongens’ en ‘Linde met een E’. Als live-performer veroverde Lucky festivals als Lowlands en Pinkpop, maar ook het cabaretpubliek met zijn theatershows. Ook op TV maakte hij furore; oa. als muziekkenner bij programma’s als DWDD en Pauw, deelnemer van De Slimste Mens én deskundige op het gebied van psychische stoornissen.

Als schrijver publiceerde Lucky Fonz III diverse columns, gedichten en korte verhalen. Daarnaast schreef hij het Engelstalig libretto voor de liedcyclus ‘The Secret Diary of Nora Plain’, door The New York Times omschreven als ‘a haunting cycle about privacy, surveillance and erotic obsession’.

In februari komt het nieuwe album van Lucky Fonz III uit op het label Top-Notch. Het is zijn derde Nederlandstalige album, met daarop oa. live-favorieten als 'Machteloos' en 'App me'.

Lucky Fonz III staat deze avond met zijn gitaar in het Muziekcafé en dat wordt meezingen. Hij draait zijn hand ook niet om een volle tent op Pinkpop trouwens zoals je hieronder kan zien. Kom ook, wordt een mooie avond!

vr 12 apr 2019
Lucky Fonz III

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!