Menu
Meskerem Mees
vr 01 apr 2022
Meskerem Mees
Meskerem Mees maakt grote indruk met relatief kleine middelen.

Meskerem Mees enchants from the moment she opens her mouth” - Consequence of Sound (USA)
Zelfs het toonaangevende Consequence of Sound weet: zodra Meskerem Mees (22) begint te zingen, gebeurt er iets magisch. Met enkel haar stem, akoestische gitaar en de cello van sister in arms Febe Lazou laat ze een song openbloeien tot een onweerstaanbare folkpopparel.

Met droomdebuut ‘Joe’ gooide ze meteen hoge ogen in binnen- en buitenland, opvolgers ‘Seasons Shift’ en ‘Astronaut’ bevestigden haar status van toptalent. Een status die haar al op mooie plekken in Europa bracht, met stops in Berlijn, Parijs en – als kers op de taart – het prestigieuze Montreux Jazz Festival aan het meer van Genève.Julius
En vanaf 12 november is er ‘Julius’, een debuutalbum om bijzonder trots op te zijn. De melodieën en refreinen van de 13 songs haken zich onvermijdelijk vast in je hoofd, en met trefzekere woorden - nu eens to-the-point, dan weer poëtisch - trekt Meskerem je in het verhaal van elke song. Songs die, als ze een halve eeuw geleden geschreven waren, net zo goed uit de pen van pakweg Bob Dylan of Joni Mitchell hadden kunnen rollen.

De spaarzame en immer superbe productie van Koen Gisen richt de spotlights precies daar waar het moet: op de ontwapenende teksten van Meskerem en het virtuoze muzikale samenspel met Febe. 
De optelsom maakt van ‘Julius’ niet minder dan een instant klassieker. Een die alles in huis heeft om te doen waar een illustere naamgenoot eeuwen geleden bijna in slaagde: heel Europa veroveren. En wie weet de wereld.

vr 01 apr 2022
Meskerem Mees
Meskerem Mees maakt grote indruk met relatief kleine middelen.

Gerelateerde events