Menu
Tangarine
vr 04 mrt 2022
Tangarine
Support: Sofia Dragt

Voor dit concert hoef je je niet te testen voor toegang. Een geldig ticket is voldoende om dit evenement te bezoeken. Worden de maatregelen tussen nu en de aanvang van het concert door de overheid gewijzigd dan houden wij ons aan de dan geldende maatregelen.

Als identieke eeneiige tweeling is Tangarine een unieke en graag geziene gast op de podia. Voor Arnout en Sander Brinks was de Corona periode een gelegenheid om een nieuwe weg in te slaan en met name hun talenten als songwriters te verkennen. Samen met producer Gordon Groothedde hebben de tweelingbroers een aantal sterke popsongs opgenomen en een nieuwe sound en show ontwikkeld. Met sterke refreinen, sfeervolle arrangementen en hun unieke stemgeluid laat Tangarine de potentie van internationaal hitsucces klinken.

Niet alleen vormt Tangarine op het podium een eenheid. Ook daarbuiten liep het leven van de broers vrijwel altijd synchroon. Tot drie jaar geleden. Terwijl Sander vader werd, strandde de relatie van Arnout. Vreugde en verdriet liepen door elkaar en de parallelle levens gingen elk een andere koers en richting. Dat had ook muzikale impact waardoor de broers zich de afgelopen jaren zowel op persoonlijk als muzikaal vlak opnieuw hebben moeten uitvinden. Hun songs kregen een ander gevoel, inhoud en sfeer.
De behoefte om zich meer te ontwikkelen als songwriter en artiest kreeg vorm door de samenwerking met producer Gordon Groothedde. Hij wist de broers te overtuigen van hun unieke talenten en mede daardoor liggen er nu een aantal geweldige popsongs klaar.

De gezichten en stemmen blijven hetzelfde. De songs zullen anders zijn dan de mix van indie, folk en americana waarmee het duo zich een eigen positie wist te verwerven in het Nederlandse muzieklandschap. Sinds 2010 bracht Tangarine vijf albums uit en met name de samenwerking met Calexico leverde lovende kritieken op en bezorg-de de band een volle agenda en een trouwe fanbase. In 2014 kreeg Tangarine nationale bekendheid als huisband van De Wereld Draait Door en veroverde de harten van de tv-kijkers. De broers reisden langs vrijwel ieder poppodium in Nederland en speelden op festivals als Lowlands, Haldern Pop en Into The Great Wide Open. In de jaren erna richtte Tangarine zich op concerten in het theater. Tevens werden Arnout en Sander door Esquire uitgeroepen tot de best geklede artiest.

Vanaf het najaar zal Tangarine weer live gaan spelen het publiek kennis laten maken met songs als ‘Here with You’, ‘Shadow’ en ‘Scars’. Songs met veel dynamiek en refreinen die je snel herkent en mee kunt zingen. Misschien niet zo zuiver als Arnout en Sander, maar wel met net zoveel gevoel en passie door de teksten met veel elementen van identificatie en herkenning.

Support: Sofia Dragt
Sofia Dragt is een componist, producer, vocalist en pianist. Naast dat zij als uitvoerend artiest de Grote Prijs van Nederland won in 2013 componeert en produceert Sofia ook voor film en media. Onlangs heeft zij o.a. de muziek voor de documentaire serie Het Wad (door Ruben Smit) gecomponeerd, maar ook haar song Come Home die ze schreef voor een Interpolis commercial eindigde op de nummer 2 van de Reclamemuziek Top 40 Aller Tijden 2020. De liefde voor de Scandinavische landen hoor je goed terug in haar muziek. Of dit nu gaat om haar popsongs of de filmische instrumentale stukken die ze maakt. Zo zijn beeld en film onlosmakelijk verbonden met haar muziek en hopelijk beland je in jouw eigen film als je het aanzet.

vr 04 mrt 2022
Tangarine
Support: Sofia Dragt

Gerelateerde events