Menu
za 08 dec 2018
Tim Knol
2010.

Klinkt als lang geleden he? In 2010 maakte Nederland kennis met de dan nog piepjonge Tim Knol. Een opvallende verschijning. Met zelfspot maar vooral met een neus voor goede liedjes. Zijn debuut staat er vol mee en de recensies zijn lovend, de podia staan te dringen. Een stormachtige periode. Na Soldier On, plaat 3 in 3 jaar tijd, volgt de luwte. Tim legt zich toe op fotografie, begint een eigen platenlabel waarop hij dingen uitbrengt die hij leuk vindt, treedt op met persoonlijke held Kevn Kinney van Drivin’N’Cryin’ en maakt een powerpop/garage album met The Miseries. Nu komt hij met een nieuwe plaat. Cut The Wire verschijnt in 2018 op Excelsior Recordings.

Cut The Wire dus.

In vele opzichten is ’Cut the Wire’ is een fraaie liedjesplaat, precies zoals we dat van Tim Knol gewend zijn. Elk van deze dertien songs is een mooi miniatuurtje an sich, met eigen vorm, ontstaansgeschiedenis en betekenis. Zonder druk van buitenaf kon Knol uitgebreid de tijd nemen om de plaat stapsgewijs uit te vogelen. Tim Knol weet het: hij heeft zijn plek in de zon gehad. Hij tuurt nu de vlakte in met opgeheven hoofd. Zijn visie is haarscherp. Die sweet melodies van hem blijven immer uit de aarde schieten. Daar mogen we ons gelukkig om prijzen.

Support: Bent van Looy

Na twee jaar schrijven trok Van Looy in januari met een zak vol nieuwe songs naar Los Angeles, naar zijn intussen vaste producer en muzikale duizendpoot Jason Falkner. 'Yours Truly' heet de nieuwe plaat die dit najaar uitkomt, vol rijkelijk gearrangeerde nummers over het leven zoals het nu is, en zou kunnen zijn. Het wordt het derde luik van de solotriptiek. Ontroerende, scherpe teksten, lekker veel akkoorden en nu ook een ukelele.

za 08 dec 2018
Tim Knol

Gerelateerde events

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!