Menu
Robert Ellis
vr 06 okt 2023

Robert Ellis

vr 06 okt 2023
Robert Ellis

Robert Ellis is een vrij man. Niet in de zin dat hij zojuist het cachot heeft verlaten maar de banden met een management of platenmaatschappij zijn er niet meer en dan hoeft er ook niet meer aan de verwachtingen van die partijen te worden voldaan. Ben je dan ook nog in het bezit van een eigen opname studio dan staat niks je in de weg om te maken wat je zelf het meest raakt en het dichtst bij je staat en precies in die luxe positie verkeert Robert Ellis. Waar muzikale gulzigheid bij zoveel muzikale vrijheid op de loer ligt zoekt Robert het juist in de andere richting. Met een less is more aanpak komt hij met het minimalistische, maar daardoor wonderschone, “Yesterday’s News”.


Het is de single van het gelijknamige album en op basis van de single kunnen de verwachtingen gerust hooggespannen genoemd worden. Ellis geeft zelf aan dat de kalmte van de songs van het album ook gelijk hun kracht is. Zijn delicate tenor wordt slechts begeleid door een akoestische gitaar met nylon snaren, contrabas en sporadische handheld percussie. De liedjes bevinden zich op het snijvlak van folk en jazz en refereren door open gitaarstemmingen en complexe fingerpicking technieken naar Nick Drake of Richard Thompson en door de onbevangenheid naar Bill Evans en Jim Hall.

Mensen die Robert Ellis al langer in het vizier hebben zien misschien een trendbreuk met de voorgaande vijf albums waarop hij flirtte met alles in het verlengde van Paul Simon en John Prine tot Elton John en Joni Mitchell als een soort van redneck Steely Dan gekruisd met een lone star Liberace. NPR prees zijn "muzikale durf en onberispelijke songcraft", terwijl Rolling Stone zijn "scherp oog voor storytelling" roemt, de New York Times beschrijft zijn schrijven als een emotionele "gut punch".

Op 6 oktober spreidt Robert Ellis met minimale middelen zijn evidente en onbetwiste vakmanschap tentoon in ons Muziekcafé in Hengelo. Bij voorbaat indrukwekkend en zeer de moeite waard!

vr 06 okt 2023
Robert Ellis

€19,50(vvk)

Avondkassa € 22,00
Bekijk ticketinformatie

Koop nu je ticket!

Gerelateerde events

Deze site gebruikt cookies, kies hier welke u wilt accepteren.

Geavanceerd

Metropool
Nieuwsbrief

Wil je precies weten wanneer er nieuwe artiesten geboekt zijn of wanneer jouw favoriete band weer optreedt?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!